0

Gruusia - riik, kus siseruumides on suitsetamine endiselt väga lubatud

on Monday, April 07, 2014
Väga kaunis maa. Samas kontrastide maa. Külastasin seda just veebruari lõpus.
Üritan veidi jagada ka seda kaunidust ja muid Gruusia pooli.

Söök
Kõige levinum toit neil oli ilmselt Hatšapuri, mis on põhimõtteliselt sai koos üsna soolase juustuga. Samas saab hatšapurit teha ka ubadega. Eriti lahedad olid veel ka ülisuured pelmeenid, mis umbes tennisepalli suurused ja sees liha ja mingi soolane vedelik. Pärast kahte nädalat Gruusias tundsin, et vajan rasva-, saia- ja soolavaba dieeti, sest eestlase seedimise jaoks oli seda lihtsalt liiga palju. Ei kujuta ette, kuidas oleks seal elada kauem kui kuu.

Jook
Kuhu jääb siis söök ilma joogita. Naljakas oli, et kvaliteetõlu oli nii klaaspudelites kui ka 2-liitristes balloonides a.k.a pompsupudelites. Siiski enamasti joodi seal veini ja Gruusias on oi-oi kui head veinid.

Autojuhid
Hullud. HULLUD autojuhid. Pole ühtegi sebrat ei väikeses külas ega ka pealinnas Tbilisis. Olude sunnil jooksime siis üle kuue autosõiduraja, et Tbilisis teisele poole teed saada. Enne veidi hoiatati ka, et vasakule-paremale tuleb vaadata vähemalt 3 korda mõlemale poole, et ellu jääda.

Eluolu
Põhilised on kontrastid, mis seal valitsevad. Väljast ilus maja võib seest olla veel täiesti nõuka ja iganenud maja omanikul võib olla uhke uus Jeep. Leidsime ka ühe wc-potita tualeti ehk siis auk põrandas korralikus restoranis ja vaata ise kuidas hakkama saad noor kena daam. Kuigi Stalin oli pärit Gruusiast, oli tema kuju suvaliselt turuplatsilt leida siiski veidi koomiline.

Prügi
Palju, palju prügi igal pool tänava ääres. Milleks Teile prügikastid, mu sõbrad?

Keel
Nende tähestik tekitas natuke küsimusi, et miks seda nüüd vaja on. Samas sai kohalikega suhelda väga hästi vene keeles. Nad rääkivat kõik väga head vene keelt. Aga oodake, ma ju ei oska vene keelt!?

Suusatamine
Suusalaentus toimus suure platsi peal ja igal mehel oli oma putka püsti pandud, kirjeldamiseks sobib vaid üks sõna: "kaos". Ilma gruusia poisita oleks me tõenäoliselt maksnud kolm korda rohkem kui vaja või siis üldse ilma suuskade ja lumelaudadeta jäänud. Tunnipileteid mäel polnud, vaid ühe korra pilet või päevapilet.

Ja lõppude lõpuks oli see suitsetamine hea lõpp meie reisile, sest igal pool baarides see lubatud, see lõppes sellega, et lennujaama jõudes olime kõik kõndivad tuhatoosid.

Tegelikult oli väga tore riik ja inimesed seal, lihtsalt kontrastid on nii suured alguses on raske harjuda ja hoomata. Maastik on näiteks väga maaliline, seda oskame me kõik hinnata!

0 Comments

Copyright © 2009 Mariliisi blogi! All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.